./uploads/header_projekty/archiv-tiskovych-zprav/
Úvodní stránka > Pro média > Archiv tiskových zpráv

Archiv tiskových zpráv

30. 04. 2012

Praha – Společnost Sekyra Group změnila své sídlo. Nově ji naleznete ve Sluneční věži v Praze 8 - Karlíně v ulici U Sluncové 666/12a.

4. 05. 2011

Praha, 4. 5. 2011 - Rozkladová komise ministerstva kultury, sestavená ministrem Jiřím Besserem, vydá v průběhu tohoto týdne své doporučení ve věci památkové ochrany Nákladového nádraží Žižkov. Konečné rozhodnutí poté závisí na ministru Jiřím Besserovi. Občanské iniciativy, které tlačí na zachování areálu nádraží, neberou v potaz, že by v takovém případě areál nešlo kvalitně revitalizovat. To potvrdila i známá architektka Eva Jiřičná.

14. 03. 2011

Praha, 9. 3. 2011 - Zpráva Nejvyššího kontrolního úřadu, označující stavbu Národní technické knihovny v Dejvicích za předraženou, je v některých částech nepřesná a zavádějící. Navíc média tuto zprávu ještě hrubě dezinterpretovala a vytrhují některé skutečnosti z kontextu. Společnost Sekyra Group uvádí tvrzení zprávy na pravou míru.

23. 02. 2011

Praha, 23. 2. 2011 - Areál bývalého Nákladového nádraží Žižkov v Praze 3 je se svou rozlohou přes 33 ha jedním z největších potenciálních rozvojových území v Praze. V prosinci 2010 bylo ministerstvem kultury jádro areálu, tedy bývalé nákladové nádraží, spolu s objekty oplocení a vrátnice, prohlášeno za kulturní památku. Společnost České dráhy, a.s., tedy vlastník pozemků, zastoupená developerem, společností Žižkov Station Development, a.s., podala proti tomuto rozhodnutí rozklad. Svůj nesouhlas vyjádřila i městská část Praha 3. Památková ochrana v tomto případě totiž zásadně komplikuje plány na další využití a revitalizaci areálu a znemožňuje plánovanou výstavbu nové dopravní infrastruktury celoměstského významu.

14. 10. 2010

Území projektu ROHAN CITY bylo až do první poloviny minulého století řečištěm Vltavy, které bylo zasypáno a přesunuto směrem k severu. Nově vzniklé plochy byly využívány k průmyslovým a skladovým účelům, v průběhu let se však staly zanedbanými plochami brownfieldů.

4. 06. 2010

Praha, 3. 6. 2010 – Zastupitelstvo hlavního města Prahy schválilo návrhy zadání celoměstsky významných změn Územního plánu hlavního města Prahy. Společnost Sekyra Group tak může začít s proměnou pražského Smíchova a Žižkova.

Stránka 1 z 5  > >>